Hindistan Cevizli Kahve

  • on Aralık 26, 2020
  • Likes!
Hindistan Cevizli Kahve

Son zamanların yeni trendi hindistan cevizli kahve. Peki ne işe yarar hindistan cevizi yağı ile yapılmış kahve? Faydaları nelerdir? Hindistan cevizli kahve zayıflamada etkili midir? Hindistan cevizi yağı ile kahve nasıl hazırlanır? Bu yazımızda bu sorulara cevap vereceğiz.

Hindistan cevizi yağı en zengin doymuş yağ kaynaklarındandır ve içerdiği yağ asitlerinin yaklaşık %90’ı doymuş yağdır. Ama hindistan cevizi yağı, peynir ve etten alabileceğiniz hayvansal kaynaklı doymuş yağları içermiyor. Hindistan cevizi yağı orta uzunlukta yağ asidi olan orta zincirli trigliserit içerir.

Kilo Vermeye Yardımcı mı?

Hindistan cevizi yağı açlığınızı düzenleyebilir ve daha az yemenize yardımcı olabilir deniliyor. Hindistan cevizi yağının açlığınızı azaltma düşüncesi yağ asitlerinin metabolize şekli ile ilgili olabilir çünkü sindirildiğinde ortaya çıkan keton cisimleri iştah kesici etkiye sahip olabilirler.

Kahveye şeker veya süt eklemek artık tarih oluyor diyebiliriz. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kilo problemlerini ortadan kaldırmak için bir çok araştırmalar gerçekleştirilmektedir. Bu araştırmalar sonucunda kilo vermek için bir çok yöntem geliştiriliyor. Son olarak kahveye Hindistan cevizi yağı eklenmesi gündeme gelmeye başladı. Kahveye eklenen Hindistan cevizi yağı ile fazla kilolardan kurtulma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Bir fincan Hindistan cevizi yağı eklenmiş kahve ile vücudunuzdaki fazlalık yağlarınızı eritebilme imkanınız vardır. Hindistan cevizi yağını kahveye ekleyerek metabolizma hızını da arttırmış olursunuz. Metabolizma hızınızı arttırarak yediklerinizi daha kolay sindirilebilir ve kilolarınızı eritebilirsiniz.

Yağ yakımı konusunda büyük bir katkı sağlayan Hindistan cevizi yağı, kabızlığın giderilmesinde de çok büyük bir faydası vardır. Kabızlık sorunu yaşayanlar, Türk kahvesine Hindistan cevizi yağı ekleyerek bu kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirler. Sindirim sistemini güçlendirmeye fayda sağlayan Hindistan cevizi yağını kahvelerinizden eksik etmemenizi tavsiye ediyoruz.

Hindistan Cevizi Yağı ile Kahve Nasıl Yapılır?

Öncelikle şekersiz türk kahvesi hazırlıyoruz. Cezveye 1 tatlı kaşığı kahve ve 1 fincan su koyuyoruz. Güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz. Yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz. Çıkan köpüğünü alıp fincanımıza koyuyoruz. Cezvedeki kahveyi 1 taşım kaynatıp fincanımıza koyuyoruz. Sade kahvemiz hazır. 1  çay kaşığı hindistan cevizi yağını sade kahvemize ekleyip karıştırıyoruz.

Lezzeti çok güzel. Hindistan cevizinin hoş tadını seveceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaçırmayın! Rastgele Tarifler!