Saç Nezlesi Nedir?

  • on Ekim 30, 2020
  • Likes!
saç nezlesi nedir

Saç nezlesi nedir? Saç nezlesi neden meydana gelir? Saç nezlesini tedavi etmek mümkün müdür? Saç nezlesinin ilacı var mıdır? Saç nezlesi dökülme yapar mı? Saç nezlesi ağrı, acı yapar mı? Tüm bu sorularınızın cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Saçlarınız dökülüyor. Cilt doktoruna gittiniz, tüm tahlilleriniz yapıldı. Kan sayımınız normal çıktı, hormon tahlilinizde bir problem yok. B 12  ve diğer vitaminleriniz de gayet güzel. Peki saçlarınız neden dökülüyor? Cevabı saç nezlesi olabilir.

Saç Nezlesi Nedir?

Saç nezlesi, kişinin kafa derisinde ağrılı bir hisse neden olan, ağrının kimi zaman kaşıntı ve yanmaya da döndüğü bir hastalıktır. Saç nezlesi, genellikle kadınlarda görülen, tedavi edilmediğinde saç dökülmelerine kadar varabilen ve saç köklerinde iğne batması şeklinde belirtiler veren bir saç derisi hastalığıdır. Saç dökülmesine de neden olabilir.

Saç Nezlesi Neden Olur?

Saç nezlesinin en önemli nedeni saçlarınızı yıkadıktan sonra güzelce kurutmamanız, ıslak saçla dışarı çıkmanızdır. Bununla birlikte saçlarınızı sıkı sıkıya bağlamak, aşırı derecede düzleştirici ve maşanın yüksek ısısına maruz kalmak da nedenleri arasındadır.

Saç Nezlesinin Tedavisi Var Mıdır?

Saç nezlesi tıp literatürüne geçen bir hastalık değildir. Halk arasında prenses hastalığı ya da rapunzel hastalığı olarak da bilinir. Bu hastalığın ilaçlı bir tedavisi yoktur. Tek yapmanız gereken saçlarınızda nezleye neden olan alışkanlıklarınızı artık yapmamanızdır. Banyodan sonra saçlarınızı güzelce kurutmak, sıkı sıkıya bağlamamanız gerekir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaçırmayın! Rastgele Tarifler!