Mısır Gevrekli Toplar

  • on Kasım 11, 2019
  • Likes!
Mısır Gevrekli Toplar

Soğuk kış günlernde kahvenizi yudumlarken yanında tatlı bir şeyler de olsun dediğinizde üşenmeyip yapabileceğiniz, çikolatalı gofret tadında ve çocukların çok sevdiği üstelik çok pratik tatlı tarifim var sizlere. Misafirleriniz geldiğinde farklı sunum şekilleriyle ikram edebileceğiniz, gösterişli, ama bir o kadar da lezzetli bir tarif. Şöyle de bir özelliğini de söylemeden geçemeyeceğim. Bakın burası çok önemli. Kolay kolay da bayatlamıyor. Dışarıda kalsa üstü örtülü olmasa bile ilk günkü tazeliğini kaybetmiyor.  Size tavsiyem ilk yaptıktan sonra biraz donması için buzluğa koymanız ama daha sonra ise dışarıda muhafaza etmeniz. E daha ne olsun. Siz de bir an önce denemek istiyorsunuz bence.  Buyurun bakalım hem çıtır  hem kadayıflı hem de çikolatalı kurabiye tarifime. TARİFİME.

Mısır Gevrekli Toplar Tarifi İçin Malzemeler:

Mısır Gevrekli Toplar Tarifi Yapılışı:

  • Geniş bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritelim.Daha sonra metro çikolataları ekleyelim ve su gibi olana kadar eritmeye devam edelim.
  • Daha sonra balımızı  ekleyip   mısır gevreklerini de ilave edelim. Tüm mısır gevrekleri çikolataya bulanana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra kahve fincanının içine koyarak şekil verelim .

Afiyet olsun.

Püf Noktaları

Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaçırmayın! Rastgele Tarifler!